Toimitus 5,90 € Postin ja Matkahuollon kautta. Ilmainen toimitus yli 79 € tilauksissa! Ilmainen palautus ja vaihto!

Kynsien leikkaus - ongelma

Kynsien leikkaus - ongelma

Istuin kerran kahvipöydässä, johon oli sattunut useampi meitä koiranomistajia. Ja niinhän ne jutut tietenkin lipsahti koiriin. Puhuttiin taluttamisesta ja varusteista, valjaista ja kaikesta talutuskäytökseen liittyvistä ongelmista. Siitä  puhe kääntyi kynsien leikkaukseen ja esille tuli se,  minkä niin monesti kuulee: koira ei anna leikata kynsiään tai jos antaa, niin se on aikamoinen operaatio. Kuka istui koiran päällä ja joku kertoi että hiki tulee ja hermot menee,  molemmilla. Koirakin tunnistaa kynsisakset ja menee piiloon.

Kynsien leikkaus on yllättävän iso ongelma koiranomistajien parissa, kun kuuntelee kokemuksia. Mitä itse olen törmännyt, niin pienet koirat ovat usein niitä, joilta kynsiä eivät omistajat saa leikattua tai eivät uskalla yrittää.  Pienet ovat niin nopeita liikkeissään ja kynnet pienet. Isoissakin hankalasti leikattavia  on ja sitten on niitä koiria , joilta ei leikata koskaan. Tai käytetään kynsienleikkauksessa eläinlääkärillä tai trimmaajalla.

Olen huomannut  omien koirien kohdalla, että mitä enemmän antaa vapautta sitä helpommin asiat loppujen lopuksi sujuu. En siis opeta koiraa pitämällä sitä tiukasti kiinni vaan koiralla on mahdollisuus lähteä. Mutta yleensä ne eivät sitä tee vaan päinvastoin tulevat leikattavaksi. Pentujen kanssa aloitetaan hyvin helposta eikä vaadita heti liikaa.

Edesmenneen Mököni kanssa käytin naksua uudelleen kouluttaessani. Se ei alkuun antanut leikata vaan hammasta tuli. Ensin palkittiin vain tassuun koskemisesta, sitten tassun ottamisesta käteen, kynnen puristamisesta, yhden leikkaamisesta, kahden leikkaamisesta jne.

Tässä videolla koiraa opetetaan kynsien leikkaamiseen periaatteella, että namia tulee aina kun jotain tehdään eli ns. baari auki - tekniikalla

 

https://youtu.be/WWZUcLfHXLE?si=H5YGv3UEZNiwP1rKKommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.