Toimitus 5,90 € Postin ja Matkahuollon kautta. Ilmainen toimitus yli 79 € tilauksissa! Ilmainen palautus ja vaihto!

Kumpiko – jarruvaljaat vai irtojarru?

Kumpiko – jarruvaljaat vai irtojarru?

Rescue, arka koira, uusi koti, riistasta kiinnostunut, reaktiivinen, autoja jahtaava - on monia syitä riskille,  että koira pyrkii pakittamaan valjaista pois. Jarruosan on tarkoitus estää koiraa pakittamasta ulos valjaista. Jos koira pääsee yhdenkään kerran valjaista irti toimintansa seurauksena, irtipääsy niin vahva palkinto, että on hyvinkin todennäköistä, että koira yrittää sitä uudelleen.  Pääsi koira sitten irti sen takia että se pyrki karkuun jotain asiaa, näki pupun ja halusi jahtaamaan tai yritti hönkäistä auton perään, tavoitteen toteutuminen suuren tunteen vallassa on  vahva palkinto joka vahvistaa sitä edeltävää käytöstä - eli valjaista karkaamista. 

Jos sinulla on jo koirallasi hyvät ja sopivat valjaat, mutta haluat lisäturvaa karkaamisen ehkäisemiseksi, silloin irtojarru on hyvä vaihtoehto.  Ei tarvitse ostaa uusia valjaita jarruosineen, kiinnität vain irtojarrun valjaisiin.  Tai jos vaihtelet erilaisia valjaita, silloin irtojarru on kätevä, kun sen saa siirrettyä valjaista toiseen näppärästi. 

Jos tarvitset koirallesi uudet valjaat ja haluat, että jarruosa on aina mukana menossa,  silloin jarruvaljaat on hyvä vaihtoehto.

PS. Koirahieroja muistutti, että kun käyttää koiralla valjaita,  joissa tulee lenkki lannealueelle, tulee huomioida, että lannealue on hyvin herkkää aluetta, joten koiran lihashuollosta tulee huolehtia. Lannealueella on anatomisesti kalvomaisia lihaksia, joten alue kireytyy tavallista herkemmin.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.