Toimitus 5,90 € Postin ja Matkahuollon kautta. Ilmainen toimitus yli 79 € tilauksissa! Ilmainen palautus ja vaihto!

Anna tilaa keltaiselle?

Anna tilaa keltaiselle?

Anna tilaa keltaiselle! - kampanjan idea on alun perin lähtöisin Kanadasta, koirankouluttaja Tara Palardylta vuodelta 2012. Ajatuksena on, että keltainen merkkinauha taluttimessa ilmaisee vastaantulijoille koiran tarvitsevan tilaa eikä sitä saa lähestyä ilman lupaa. Suomeen kampanja rantautui 2014. Kaikki eivät vielä ole varmasti kuullutkaan asiasta ja varsinkin tänne maamme pohjoiseen osaan ajatus on levinnyt hitaammin.

Jos näet koiran, jolla on keltainen rusetti tai nauha hihnassa,pannassa tai valjaissa, anna koirakolle tilaa. Keltainen huomioväri voi olla myös heijastintuubina taluttimessa tai kaulapantana teksteineen. Keltaisella värillä osoitetaan, ettei koira voi syystä tai toisesta olla lähellä toisia koiria.

Mikä on liian lähellä, sen tietävät vain koira ja sen omistaja,  joten ole kohtelias ja kunnioita pyyntöä. Pidä etäisyyttä tai anna aikaa siirtyä pois tieltä. On monta syytä käyttää keltaista nauhaa eikä aina ole syynä aggressiivisuus.  Koira voi olla toipilas tai sillä voi olla jokin tarttuva tauti,  esimerkiksi kennelyskä - ulkoiltava on kuitenkin ja pissalenkit käytävä. Koiraa ehkä pelottavat vieraat ihmiset ja muut koirat. Ehkäpä koiralla on juoksuaika tai sitä  halutaan kouluttaa ohituksiin,  jolloin varsinkin koulutuksen alussa tarvitaan tilaa onnistumiseen. Syitä on monia.

Hevoskilpailuissa on jo vuosia käytetty punaista rusettia hevosen hännässä, merkkinä muille ratsastajille, että hevonen saattaa potkia liian lähelle tultaessa.Tätä ajattelumallia sovelletaan keltainen nauha - teemalla koirien kanssa ulkoiluun, jolloin voitaisiin välttyä ikäviltä tilanteilta.

Kiitos kun olet kohtelias ja annat tilaa!

Kampanjalla on myös sivut facessa. Löydät ne täältä Anna tilaa keltaiselle!

 


Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.